Etusivu Päiväkirja Kuvia projektista Lähetä postia
Cobrakuva
Cobrakuva
Cobrakuva
Sivu 7
|Edellinen| |Hakemisto| |Seuraava|


Päivä: 29.8.04
Nyt on sitte syytä hieman tutkiskeltu ja tilanne olikin vakavampi kuin odotimme. Kaipa se kone kilisee kun yksi kiertokangen pultti oli antanut periksi! Öljypohjan kun otti pois niin siellä olikin isoja palasia, joissa yhdessä oli numero 5 joten ei jäänyt epäselväksi minkä pytyn kanki oli hajalla. Tietenkin se samalla moukaroi kampiakselin kunnolla joten molemmat menevät vaihtoon. Tällä hetkellä autosta on purettu pois vaihteisto ja seuraavaksi irroittelemme kampiakselin ja sovittelemme varaosia paikalleen. Päätimme tehdä homman alakautta jottei tarvitsisi paljoa purkaa sälää pois. Kiertokangen pultit vaihdamme samalla vahvempiin vastaavien välttämiseksi.

Cobrakuva

Päivä: 6.9.04
Nyt hommma alkaa jo olla voitonpuolella ja kone on lähes kasassa. Homma olikin varsin suuri sillä mäntää ei saanutkaan vaihdettua alakautta. Piti siis irroittaa kansi ja sitä varten piti löysätä myös imusarjaa jotta mahtui tulemaan pois. Kampiakselin vaurio ei näyttänytkään aivan korjaamattomalta ja koska varaosa kampura oli huomattavasti huonommassa kunnossa laakeripinnoiltaan kuin alkuperäinen tutkimme josko sen saisi kunnostettua. Laitoimme kuitenkin varaosakampuran paikalleen ja vielä sen omilla laakereilla jotta se ei tuhoaisi hyväkuntoisia laakereitamme. Nyt kun pääsi irrallaan katselemaan nuijittua kiertokankea niin huomasi että se oli todella ottanut kunnolla osumia, oli kiero jokasuuntaan. Yllättävää kyllä se ei ollut naarmutellut lainkaan sylinteriputkea, onneksi. Lisäksi kun irtoaminen oli alkanut niin mäntä oli takonut kanteen kunnolla mutta mitään vauriota ei näyttänyt olevan, lähinnä karstat olivat kadonneet. Nyt on enää vaihteisto ja venttiilikopan kansi laittamatta niin tekniikka on kasassa. Samalla teemme tilapäisen korjauksen liian pieneen maavaraan, laitamme tukikumit jousten väliin jotta auto ei laske niin alas. Silti tekee todennäköisesti tiukkaa mutta sentään pitäisi päästä yli 8cm vaatimuksen. Nyt toisella puolella on 7.7cm ja toisella 7cm. Jos kaikki menee hyvin niin pian pitäisi pystyä yrittämään katsastusta uudestaan.

Cobrakuva

Päivä: 8.9.04
Noniin, nyt on auto sitten kasassa. Tänään piti olla myös katsastus mutta tulipa sitten taas kiire ja kone ei tietenkään suostunut käynnistymään! Onneksi syy löytyi, virranjakaja oli lipsahtanut hampaan verran pieleen. Nyt kone käy hyvin, lämmöt tuntuvat pysyvän kurissa ja muutekaan mitään hälyyttävää ei ole havaittavissa. Paitsi ehkä että kilisee jonkinverran, ehkä venttiilien välyksille on käynyt jotain, pitänee tarkistaa. Tukikumien asennus etujousiin oli todellista taistelua sillä välit olivat erittäin ahtaat ja jousen niin hankalasti että minkäänlaista levitintä tms. ei meinannut saada kiinni. Lopulta kuitenkin onnistuimme jotenkin ja iloksemme maavaraongelma näyttäisi ratkenneen, tosin ihan 8cm pinnassa se on vieläkin. Säädimme myös iskunvaimentajia hieman löysemmälle jottei olisi niin epämukavat. Lisäksi asensimme konepellin kiinnityskahvat, takaheijastimet ja lokasuojat loppuun. Autolle on myös tehty korinjäykkyystesti eli nosteltu kulmista ja mittailtu lokasuojien etäisyyksiä. Cobraa ei tarvinnut nostaa läheskään niin ylös kuin taunusta jotta sai kaksi rengasta ilmaan ja nyt todella oli vain kaksi ilmassa kun taunus nosti samantien kolme.

Cobrakuva

Päivä: 9.9.2004
Suuri päivä on koittanut, auto on katsastettu!
Vihdoin kaikki toimi ja pääsimme konttorille asti ja ajoissa vielä. Autoa käytiin läpi sieltä sun täältä ja muutama huomautuskin tuli. Suurin vika oli maavara, joka oli ilmeisesti jousien asettumisen myötä pudonnut 6,5cm:iin! Antoi kuitenkin asian tälläkertaa olla. Lisäksi takaheijastimet olivat hieman liian keskellä. Muuten kaikki oli kunnossa ja prosentteja laski 47,8. Sitten vielä vuosikatsastus päälle ja auto olikin valmis ajoon! Jarrut toimivat hienosti, penkissä molemmilta puolilta täsmälleen samat lukemat, ei mitään puoltoa. Kun auto oli katsastettu huomasimme että kampiakselin etupääntiiviste vuosi ja hihna roiski öljyt pitkin paikkoja. Päätimme vaihtaa mokoman samantien ja huomasimmekin että vanha oli ruhjoutunut täysin jostain syystä. Nyt kuitenkin vuoto lakkasi ja homma pelittää hyvin. Autoa käytiin myös säädättämässä hieman paremmin kohdalleen jotta sillä viitsii ajella vielä loppusyksyn ilman että seokset ovat aivan metsässä. Kyllä on mukava vihdoin päästä nauttimaan työn hedelmistä. Töitä on vielä edessä, auto ei ole läheskään valmis vaan kaikkea pientä pitää tehdä tai korjata ennekuin se on todella valmis mutta nyt ensin ajellaan hieman ja myöhemmin voidaan korjailla vikoja.

Cobrakuva

Päivä: 7.10.04
Noniin, loppukesän iloittelut on takana ja auto laitettu seisomaan. Autoa on todella ilo ajaa vaikka paranneltavaa vielä onkin. Muutama korjattava vikakin löytyi. Pahin niistä oli vuotava kampiakselin etupään tiiviste. Samalla se öljysi laturin hihnan ja konehuoneen. Pari kertaa tiiviste vaihdettiin mutta aina se ruhjoutui pian rikki. Se ei mennyt tarpeeksi syvälle. Selvittelyjen jälkeen sain selville että vanhan tiivisteen runko oli jäänyt paikalleen ja siis esti uuden tiivisteen oikealle syvyydelle menemisen. Koska runko ei todellakaan irronnut niin päädyin muokkaamaan uutta tiivistettä sen verran että se meni tarpeeksi syvälle. Ei ole vuotanut sen jälkeen. Lisäksi vielä mysteerinen vika on että laturi ei oikein lataa. Pikkuhiljaa sitä on saatu heräilemään mutta flektin käynnistyessä se viimeistään sammuu. Flektissä on muutenkin jotain häikkää sillä se ei meinaa millään suostua sammumaan kun auton sammuttaa. Lisäksi auto tuntuu hieman vielä lämpeilevän. Laturivika ei varsinaisesti ajamista haitannut, piti vain aina muistaa ladata akkua. Onneksi kone käynnistyy todella hyvin ja varsin olematon startin pyöritys herättää koneen. Autossa on yllättävän lämmin ajella kylmälläkin säällä. Oikeastaan pelottaa kuinka kuuma kesällä tuleekaan. Nyt pidämme hieman taukoa rakentelussa mutta talven edetessä jatkamme auton viimeistelyä. Ja sitä riittää. Käytännössä koko sisustus, myös takalaatikon, pakoputkistoa uusiksi, sähköjä uusiksi ja tietenkin koneen kunnollista remontointia. Tästä se projekti etenee, nyt tosin rauhallisemmalla aikataululla.

|Edellinen| |Hakemisto| |Seuraava|