Etusivu Päiväkirja Kuvia projektista Lähetä postia
Cobrakuva
Cobrakuva
Cobrakuva
Sivu 8
|Edellinen| |Hakemisto| |Seuraava|


Päivä: 31.5.05
Talvi on ohi mutta projekti ei edennytkään lainkaan. Muut hommat veivät ajan joten itse auton kimppuun päästiin nyt vasta kesän lähestyessä. Auto on nostettu pukeille ja ensitöiksi nostimme moottorin pois. Nopeasti laitoimme sen myös osiksi ja veimme alakerran koneistamolle. Siellä hiotaan "uuden" kampiakselin laakeripinnat uusiksi, kuten myös kiertokankien. Männät myös punnitaan kankineen, jotta ne ovat samanpanoisia. Lohkosta putkitetaan sen männän sylinteriputki, jossa vaurio tapahtui, koska kanki oli lohkaissut lohkosta palasen irti. Lopuksi vielä tasapainotetaan kampiakseli, vauhtipyörä ja kytkinasetelma.
Sillä aikaa kun kone on koneistamolla viimeistelemme autoa muuten. Sikaflexiä on laitettu viimeistelemättömiin saumoihin ja sisusta on purettu verhoilua yms silmälläpitäen. Konehuoneen puolella on kuorittu johtoja teipeistään jotta saadaan paremmin tutkittua sähkövikoja ja asennettua johdot siistimmin. Laturia on testattu erillisessä itsetehdyssä testipenkissä ja sen todetaan olevan toimintakuntoinen. Latausvika on siis muualla ja sitä etsitään seuraavaksi. Tähän väliin vaihdoimme myös takajouset. Edelliset kun tuli lyhennettyä liian lyhyeksi. Nyt laitoimme jouset täysimittaisina paikoilleen ja katsotaan sitten paljonko pitäisi lyhentää.

pkirja

Päivä: 9.6.05
Kerrankin tavaroita saa hyvinkin ajallaan ja hommat sujuu varsin mukavasti. Ainoastaan moottori on vieläkin koneistamolla mutta sen pitäisi olla viikon päästä valmis. Sillä aikaa voi hyvin tehdä sisustustaa kuntoon. Aloitimme takapäästä ja siirrymme sieltä eteenpäin, tavoitteena saada sisusta kuntoon ennen moottorin saapumista. Takaluukusta puuttui subwoofer ja verhoilut, jotka teimme nyt ensiksi. Tilan säästämiseksi elementti on vain 6,5", joka saatiin asennettua tilaa tuhlaamatta. Ei tästä jytke autoa ole tarkoituskaan tehdä. Se asentui koteloineen kiltisti tankin vasemmalle puolelle. Toisella puolella olikin jo akku, jolle teimme nyt peitekannen. Näin saimme aikaan suoran paneelipinnan, jonka takana kaikki on piilossa. Yksityiskohtana asensimme myös virran ulosottopistokkeen, jos haluaa esim. viilentävää kylmälaukkua käyttää. Lopuksi vielä verhoilumattoa muille pinnoille ja hyvä tuli. Näyttää huomattavasti valmiimmalta kun on verhoiltua pintaa eikä johtoja näkyvissä pitkin paikkoja. Samaan aikaan asensimme myös hälyttimen, merkkiä Cobra. Seuraavaksi siirrymme verhoilemaan itse sisustaa.

pkirja

Päivä: 20.6.05
Takaluukun valmistuttua siirryimme sisustan verhoiluun, suunnitelman mukaan. Se osoittautuikin hyvin aikaavieväksi touhuksi. Käytännössä koko viikko meni matonpaloja sovitellessa ja liimatessa. Lattiamatot on kuitenkin saatu tehtyä ja sisusta sai oikein mukavan laadukkaan tunteen. Vielä on kojelauta ja keskikonsoli tekemättä. Moottori kuitenkin saatiin ajoissa koneistamolta, joten siirryimme sen pariin. Saimme kampiakselin, nokka-akselin, männät ja kannet asennettua. Epämukavampi yllätys oli että runkolaakereita puuttui kaksi kappaletta. Toivottavasti niillä ei ole pitkä toimitusaika jotta saamme koneen pian kokonaan kasaan. Nokka-akseli on ajoitettu. Tai lähinnä ajoitus tarkistettu sillä ajoitusta siirtäviä nokka-akselin rattaan kiiloja ei enää ollutkaan saatavilla. Onneksi ajoitus oli edelleen kohdallaan joten ei tarvinut alkaa enempiä sen kanssa säätämään. Nyt myös käytimme kiertokankien kiinnittämiseen vahvempia pultteja ja olimme erityisen tarkkana kiristyksen kanssa. Jos vaikka nyt kestäisi. Nyt se onkin lähinnä osien takaisinruuvaamista ja todennäköisesti moottori saadaan piakkoin takaisin keulille. Sitten onkin enää kojelauta ja pakoputket tekemättä.

pkirja

Päivä: 4.7.05
Homma alkaa näyttämään hyvältä. Moottori on kasassa ja paikallaan, muutamaa letkua lukuunottamatta. Sähköt on vedetty ja sisustakin on valmis. Kojelauta saatiin tehtyä ja keskikonsolinkin paneelit on paikallaan. Tällä kertaa saimme kiinnitettyä ne takapuolelta, joten ruuveja ei jäänyt näkyviin. Lisäksi mittaristot saatiin kiinnitettyä tukevammin ja siistimmin. Lisäksi asentamalla kojelaudan alaosan syvemmälle saimme asennettua varsinaisen vaihdekepinnupinkin ja vaihteenvaihto onnistuu ilman kojelautaan osumista. Vinyylienkin pitäisi pysyä paremmin aloillaan kun saimme käytettyä kunnon liimaa, jota on käytetty kaikkialla muuallakin verhoilussa. Sisusta näyttää hyvältä, ainoastaan ovipaneelit ovat vanhaa tuotantoa ja siten eivät niin laadukkaasti tehty kuin muu sisusta. Ne eivät kuitenkaan ole niin huonot että jaksaisi heti tehdä uusiksi. Ohimennen muokkasimme hieman takapyöränkoteloita ylimääräisistä kielekkeistä ja vedimme pari kerrosta massaa vaimentamaan kiveniskuja. Myöhemmin todennäköisesti lisätään mutta tämä riittää nyt. Etupäähän laitetaan kunhan pakoputket on tehty, koska voi olla että ne joudutaan poistamaan putkien asennuksen ajaksi.

|Edellinen| |Hakemisto| |Seuraava|