Etusivu Mitä autossa löytyy Tallilla tapahtunutta Miltä näyttää Lähetä postia
SivupalkkiRaadosta Raaseri


Tarkoituksena siis tehdä 1.6 montturaadosta täysiverinen montturalliraaseri. Kuten yleensä projekti aloitettiin purkamalla käytännössä kaikki irtilähtevä. Sisusta muutamaa osaa lukuunottamatta kärrättiin homeen takia suoraan kaatopaikalle. Vain kojelauta säästettiin mittaristojen yms helppoa kiinnitystä ajatellen. Tässä vaiheessa myös akselistot jätettiin paikalleen sillä ne saavat kelvata sellaisenaan.

Kori nostettiin uhkarohkeasti itsetehdyille koripukeille ja aloitettiin ruostevaurioiden korjailu. Onneksi koripukit toimivat kuin unelma ja auto pyöri kuin kana vartaassa. Ruostetta löytyikin sitten sangen tarpeeksi. Varsinkin matkustahjan puolen lokasuoja ja tulipelti oli jostain syystä käytännössä kadonnut. Rälläkkää ja peltiä sinne ja hieman muualle sekä maalit ja massat päälle ja hyvä tuli. Seuraavaksi koriin ryhdyttiin taivuttelemaan jonkinlaisia turvakaaria, jotka tällä hetkellä ovat vielä työn alla.

Moottoriksi vaihtuu 2.0 OHC pannu johon istutetaan 1.6 kairailtu kansi. Vanhasta koneesta siis nostettiin kansi irti ja heivattiin varastoon. Uusi kone ruuvattiin pukkiin ja purettiin. Alakerralle ei tehty muuta kuin katsottiin olevan passeli ja maalia päälle. 2.0 kansi tietenkin keikattiin samaan jemmaan kuin vanha konekin. 1.6 kansi otettiin kainaloon ja pajalle, jossa mutu tuntumalla ja muka tiedolla kairattiin kanavia sekä laskettiin kantta hieman. Yhdessä kanavassa tosin terä haukkasi turhan napakasti ja päästiin kurkkaamaan vesitilaan. Tilanne korjattiin kemiallisella metallilla. Toivotaan että pitää. Myös venttiileitä sorvattiin hieman keveämmiksi, jälleen mutulla. Tosin tarkastimme että kaikki venttiilit olivat saman painoisia. Helyt ruuvattiin kanteen terästettynä 310 asteisella nokalla, joka halvalla saatiin. Hiottu kun oli ja käytetty. Tällä hetkellä motti on nipussa ja odottaa pukilla pääsyä autoon. Vaihteistolle tehtiin putsaus ja maalaus. Hieman tuntui että laakereissa VOI olla väljää mutta saa luvan kestää.